Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Митрополитът на Сирос към Премиера на Гърция: Всички Ви дължим признателност | СНИМКИ

Митрополитът на Сирос към Премиера на Гърция: Всички Ви дължим признателност | СНИМКИ

In other languages: GR

Министър-председателят на Гърция се поклони пред иконата, която е дарил неговият баща в Храма на Пресвета Богородица Евангелистрия (Благовещенска) на Свещения остров Тинос

Превод: Йордан Георгиев

Министър-председателят на Гърция присъства на Вечернята с коленопреклонни молитви  и на Божествената Литургия на празника Петдесетница в Всесвещения Храм на Пресвета Богородица Евангелистрия в Тинос на 07 юни 2020 г.

Г-н Мицотакис на входа на Всесвещения Храм целуна благоговейно Чудотворната Икона на Пресвета Богородица, както и Иконата на Светите Константин и Елена, която е дарил неговият вечнопаметен баща.

«Моля Ви, г-н Премиер, да се поклоните на Иконата на Светите Константин и Елена, която принесе в дар за Храма на Богородица Вашият баща и моят личен благодетел Констандинос Мицотакис», заяви Митрополитът на Сирос г-н Доротей.

След това Митрополит Доротей II се обърна към него с думите: «Г-н Премиер, приветстваме Ви във Вашия любим Тинос след многомесечно отсъствие, тъй като поставихте върху плещите си тежкия Кръст на отговорността за нашата родина и за нашия народ».

«Всички ние Ви дължим признателност, защото понесохте заради вашата грижа за родината, най-лошото. И докато цялата планета все още страда и скърби за хилядите починали, дори в съседни нам страни, то нашата родина премина през непреодолимите препятствия с много малко жертви. А Църквата още от първия момент стана съпокровител и съпомощник на държавата, въпреки че някои неща бяха трудни», добави г-н Доротей.

В заключение, Митрополит Доротей подчерта: «Молитстваме Ви здраве сила, както и за това, което ще дойде и да знаете, че ще се върнете обратно в шумната Атина и във Вашия кабинет затрупан от работа, но придружен с благословията на Богородица и с нашата любов».

Важно е да се отбележи, че хората се обърнаха към г-н Мицотакис с топли и сърдечни чувства на любов, а много от тях пожелаха и да се снимат се снимат с него.

Източник: Πρώτο ΘΕΜΑ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal