Митрополитът на Самос Евсевий отпразнува своя имен ден | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 22 юни 2020 г., Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Самос, Икария и Корсеон с Архиерейска Божествена Литургия отпразнува паметта на Свети Свещеномъченик Евсевий, Епископ Самосатски в Свещения Митрополитски Храм на Свети Николай в град Самос. На този ден Митрополит Евсевий празнува своето тезоименитство.

Архиерейската Божествена Литургия беше отслужена от Митрополит Евсевий в съслужение със свещениците от Свещената Митрополия, както и с клирици, които са пътували до острова специално за имения ден на Митрополита.

Божието слово проповядва Протосингелът на Свещената Митрополия Негово Високоблагоговейнство Архимандрит г-н Сотирий Козмопулос.

***

А в навечерието на празника (21 юни) беше отслужена  Архиерейска Вечерня в параклиса на Свети Свещеномъченик Евсевий, Епископ Самосатски в Палео Карловаси на о-в Самос от Високопреосвещения Митрополит на Самос г-н Евсевий със съучастието на Свещения Клир, властимащите и на благочестивия народ от Митрополията. Божието слово проповядва Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Висарион Караласкос, Протосингел на Свещената Митрополия на Еласона.

Накрая на Свещените Последования, Негово Високопреосвещенство Пастиреначалникът на Митрополията, благодари сърдечно на всички, които присъстваха и почетоха паметта на Светия Свещеномъченик Евсевий.

Важно е да се отбележи, че тази година Негово Високопреосвещенство изпълва 25 години служение в Църквата на Самос, Икария и Корсеон.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Σάμου, Ἰκαρίας καὶ Κορσέων

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal