Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Козани Павел също няма да празнува своя имен ден, както и няма да приема вярващи в Епископския дом за да го поздравят

Митрополитът на Козани Павел също няма да празнува своя имен ден, както и няма да приема вярващи в Епископския дом за да го поздравят

Превод: Йордан Георгиев

От Свещената Митрополия на Сервия и Козани стана ясно, че заради изпитанието, което преживява Гърция и всички нейни граждани, Високопреосвещеният Митрополит на Сервия и Козани г-н Павел няма да празнува своето тезоименитство, нито ще приема посетители да го поздравят за празника.

Последованията в чест на Светите Първовърховни Апостоли Петър и Павел ще бъдат отслужени в Свещения Митрополитски Храм на Свети Николай в Козани, със следната програма:

Неделя 28 юни 2020 г.

19:00–20:30 ч. Велика Празнична Вечерня, която ще бъде отслужена от Високопреосвещения Митрополит г-н Павел

Понеделник 29 юни 2020 г.

07:00 – 10:00 ч. Утреня и Архиерейска Божествена Литургия, отслужена само от Високопреосвещения Митрополит г-н Павел с клириците от Митрополията.

След Божествената Литургия само по време на раздаването на антидора (анафора – Бел. прев.), Негово Високопреосвещенство ще приеме пожеланията на всички вярващи, които се намират в Храма и които го пожелаят.

Важното е да се отбележи, че Негово Високопреосвещенство г-н Павел тази година няма да приема в Епископския дом вярващите, които да го поздравят за неговия имен ден.

Източник: Ρομφαία

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal