Митрополитите на Тракия се срещнаха с президента, премиера и министъра на вероиповеданията на Гърция

In other languages: GR

Високопреосвещените Митрополити на Дидимотихон, Орестиада и Суфли г-н Дамаскин, на Ксанти и Перитеорион г-н Пантелеймон и на Марония и Комотини г-н Пантелеймон на 26 юни 2020 г. последователно се срещнаха с президента на Гърция г-жа Екатерини Сакеларопулу и с министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис. На тази среща не взе участие само Митрополитът на Александруполис г-н Антим, който беше представляван от своите събратя в района.

Техни Високопреосвещенства след като изказаха своята благодарност към президента и премиера за интереса и чувствителността, която показват по въпросите на Тракия (става въпрос за мирното съжителство между християни и мюсюлмани – Бел. прев.), имаха възможността да изложат и да обсъдят въпроси, които се отнасят осново за района.

На срещата с министър-председателя присъстваше и министърът на образованието и вероизповеданията г-жа Ники Керамеос.

По повод срещата му с премиера и министъра на образованието, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Дидимотихон г-н Дамаскин връчи Петиция на Комитета на организацията, свързана с Катедра „Сестрински грижи“ в Дидимотихон, която е част от Департамента по Сестрински грижи към Международния гръцки университет в Солун. Митрополит Дамаскин отбеляза важността от функционирането на тази Школа в този чувствителен граничен район.

В предишния ден, на 25 юни 2020 г. , Техни Високопреосвещенства имаха среща на четири очи с Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καὶ Σουφλίου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal