Начало » Новини » България » Ловчанският Митрополит Гавриил е поръчителят на инцидента с г-н Горан Благоев

Ловчанският Митрополит Гавриил е поръчителят на инцидента с г-н Горан Благоев

Автор: Doxologia INFONEWS

Скъпи читатели, преди дни получихме сигнал за това, че на 20 юни 2020 г. на фейсбук страницата на Свещената Ловчанска Митрополия е споделена петиция „СРЕЩУ ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ЗЛОСЛОВИЕ СПРЯМО ЦЪРКВАТА В ПРЕДАВАНЕТО „ВЯРА И ОБЩЕСТВО“ ПО БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ“. От самото име на петицията става ясно какво целят нейните инициатори.

Видно е и кои са подписали тази петиция: християно-талибани, християно-джихадисти и фанатици безбожници с психически отклонения, сред които и свещеници и техните съпруги – всички влезли в Църквата без да желаят да променят собствения си мироглед, но с идеята да „наложат“ мирогледа си върху Църквата. Повечето от подписалите се членуват в сектата на християно-талибаните в България.

Самият факт, че тази петиция е споделена на страницата на Ловчанска Митрополия, за пореден път доказва, че Ловчанският Митрополит Гавриил подкрепя, организира и храни сектата на християно-талибаните в България. Не веднъж Митрополит Гавриил е доказвал с действията си, че той е основният център на разпространение на християно-талибанизма, русофилията и болшевизма в България.

В тази връзка, ние от Doxologia INFONEWS имаме сериозното основание да твърдим, че Ловчанският агент на КГБ/Митрополит/християно-талибан г-н Гавриил е поръчителят на инцидента с водещия на предаването „Вяра и общество“ г-н Горан Благоев.

Причините за това Ви ги представихме в изявлението на Doxologia INFONEWS от 17 юни 2020 г. Накратко: Митрополит Гавриил цели Горан Благоев да бъде махнат от БНТ, за да може на негово място да бъде настанен човек на г-н Гавриил, някой християно-талибан, който да излива московска пропаганда и кремълски лъжи, вкл. и да манипулира българските зрители по въпроса с Автокефалията на каноничната Православна Църква в Украйна (ПЦУ), както и да хули личността на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей. Един от мотивите на г-н Гавриил е, че уж Горан Благоев не се разбирал със Синода. А Синодът няма нищо общо и не би трябвало да има общо с една национална държавна телевизия.

Просто сега Митрополит Гавриил, тъй като той е глупаво ченге и безбожник, за пореден път, но този път изключително явно се разкри, че всъщност той самият дърпа конците в Българската Църква. Той подхранва фанатиците в България; той разделя Митрополитите от Свещения Синод на БПЦ, за да не могат да вземат каквото и да е важно решение, вкл. и по признаването на Украинската Църква; той дава храна на християно-талибаните под формата на клюки, за да може после неговите слуги да създават интриги и разделения в поместната ни Българска Църква – всичко по поръчка на Моква и Московската Патриаршия, с горещата подкрепа на проф. Иван Желев Димитров–Агент „Ангелов“ от ченгеджийския сайт „ДЕСЕавери.РУ“ (Държавна сигурност приятели на Русия – ДС, авери на РУ).

* * *

С оглед на обективността, която е наша максима, Ви представяме интервюто на Калин Манолов с Горан Благоев в предаването „Видимо и невидимо“.

* * *

И двете подписки – в подкрепа (по-голямата) и срещу Горан Благоев – фактически създават напрежение и сред малкото хора, които са останали в нашата поместна Църква. Принципът е „разделяй и владей“. С едната ръка Москва дава на някои хляб да ядат, а на други им забива ножа. Подписките само създават напрежение. Има едно и единствено решение на целия проблем. Митрополитите от Синода да се срещнат с г-н Благоев и да изгладят всичките глупави и незначителни различия, които като цяло вредят на Църквата и отблъскват милиони български граждани от нея, като за сметка на това, знайно или незнайно, обслужват интересите на Москва. Не може заради кефа, неразположението и лудостите на някои Митрополити X, Y и Z, Църквата ни да става заложница на това девиантно поведение. Църквата е на всички нас, ние всички сме членове на Църквата. Войните и размириците не са от Бога, а от дявола. Трябва да има мир, любов и разбирателство!

От Doxologia INFONEWS искаме още отсега да предупредим, че всички, които явно или тайно работят за Ловчанския Митрополит Гавриил, за Агент „Ангелов“ и за всички онези, гурута, тартори и прикрити ченгета и интриганти в поместната ни Църква, ще загубят. Който действа нечестно и подло, който лъже, мами и се опитва да създава разделения в Църквата и в ръководството ѝ – тогава Сам Бог се намесва и въвежда Своя благословен порядък.

Факт е, че Митрополит Гавриил е вреден за Църквата ни и за нашата национална сигурност. Факт е, че той иска Българската Църква да се превърне във филиал на Московската Патриаршия. Неоспорим факт е, че Митрополит Гавриил иска да окупира една държавна национална телевизия, също както е окупирал сайта на Българската Патриаршия и там налага своето мнение какво да бъде публикувано и какво – не (виж снимката по-долу). Факт е, че Митрополит Гавриил е некомпетентен да ръководи една Свещена Митрополия, и е недостоен да носи Архиерейския сан.

Но защо Свещеният Синод на Българската Патриаршия все още търпи този вълк? Какво чака, да разграби стадото ли? Дано не е това.

Ние, Православните Християни в България, категорично и за пореден път заявяваме, че не желаем Митрополит Гавриил да бъде Митрополит и да членува в състава на Свещения Синод на Българската Патриаршия!

За Doxologia INFONEWS от днес Ловчанска Митрополия е овдовяла. Да бъде назначен наместник и да започне процедурата за избор на нов Митрополит.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal