КОЩУНСТВЕНО: Московският Патриарх Кирил няма да служи с паството си на Петдесетница. Разберете защо

Автор: Doxologia INFONEWS

Предстоятелят на Московската Патриаршия г-н Кирил (Гундяев) реши, че няма да служи Патриаршеска Литургия с паството си за празника Петдесетница на 07 юни 2020 г.

Според патриаршеския сайт, Предстоятелят ще се ограничи на този празник в „килийна“ Литургия в Храма на Свети Александър Невски в неговата отлично охранявана резиденция наречена „Обект Скит“, намираща се на около 10 км. от вилното селище Переделкино в Московска област. Тази резиденция е една от най-охраняваните сгради на територията на Русия, оградена е с висока 10-метрова ограда и бодлива тел, като може да бъде видяна само и единствено през сателитни изображения.

Според ръководителя на патриаршеската пресслужба Владимир Легойда, решението е взето по настояване на лекари, като се има предвид предстоящото освещаване на Главния Храм на въоръжените сили на Руската Федерация, насрочено за 22 юни.

От Doxologia INFONEWS уточняваме, че рожденият ден на Църквата – празникът Петдесетница е кощунствено да се счита за по-малко значим и важен от освещаването на един Храм на „православния“ комунизъм, безбожие и престъпление против човечеството!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal