Комюнике на Вселенската Патриаршия от заседанието на 23 юни 2020 г.

In other languages: GR

Комюнике на Вселенската Патриаршия от 23 юни 2020 г.

На 23 юни 2020 г. в Шамбези, Женева в Православния Център на Вселенската Патриаршия, заседава Светият и Свещен Синод на своето редовно заседание за месец юни, под председателството на Негово Божествено Всесветейшество Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей. По време на това заседание:

а) беше решено, въз основа на изложението на Каноничната Комисия, да бъде поставен в лика на Светиите блаженият Митрополит на Едеса и Пела г-н Калиник, чиято памет в бъдеще да бъде празнувана на 08 август.

б) по предложение на Високопреосвещения Митрополит Старец на Халкидона г-н Атанасий, беше избран за Викарен Епископ, неговият Протосингел на Свещената Митрополия Архимандрит г-н Смарагд Караянидис с титула на древнопросиялата Епископия на Дафнусия (Дафнусийски Епископ Смарагд – Бел. прев.).

в) по предложение на Високопреосвещения Митрополит на Германия г-н Августин, беше избран служещият в Берлин Архимандрит г-н Емануил Сфяткос като негов Викарен Епископ с титула на древнопросиялата Епископия на Христуполис (Христуполски Епископ Емануил – Бел. прев.)

От Бюрото на Патриаршията

Източник: Οἰκομενικὸν Πατριαρχεῖον

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal