Клирици от Грузинската Патриаршия се срещнаха с виден психолог за да обсъдят психологическите проблеми и фобии при вярващите

In other languages: GEO

Превод: Йордан Георгиев

На 19 юни 2020 г., представители на отдела за „Връзки с обществеността“ на Православната Църква на Грузия се срещнаха с видния грузински психолог г-жа Натия Панджикидзе. Срещата се състоя във Фондация „Рондели“, която беше под формата на семинар. Срещата е част от проекта „Насърчаване на дискусията по въпросите на политиката с Православната Църква на Грузия“ с подкрепата на National Endowment for Democracy (Националния фонд за демокрация).

«На семинара бяха обсъдени границите между духовното и душевното, как духовниците и психолозите да работят заедно и да си сътрудничат, както и как да разрешават психологическите проблеми на съвременните вярващи християни». Другото интересно в семинара беше «дискусията около различните човешки психотипове и най-често срещаните форми на страх (различни фобии – Бел. прев.)».

На дискусията беше обсъден и «опитът на Църквата, както и различните методи за лечение, разработени от психолози». В края на дискусията се засегна и един много болезнен проблем на нашето общество – «проблемът със самоубийствата», заявиха от отдела за „Връзки с обществеността“ на Патриаршията, отбелязвайки, че е планиран още един семинар на тази тематика.

Следващата среща ще обърне обстойно внимание на проблемите на вярващите с хазарта, лудоманията (мания към хазартните игри – Бел. прев.) и наркоманията.

Източник: Tabula

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal