Киевският Митрополит Епифаний поздрави Вселенския Патриарх Вартоломей за неговия имен ден

Автор: Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний

Превод: Соня Димитрова

Днес е именият ден на Първия сред Предстоятелите на Православието, на Вселенския Патриарх Вартоломей.

С братска любов от мое име и от името на цялата Православна Църква в Украйна сърдечно Ви поздравявам с Деня на Вашия небесен покровител – Свети Апостол Вартоломей.

Паметта за Светиите, чиито имена носим, ​​винаги е повод да си спомним за техния живот и делата им, и да се вдъхновяваме от техния пример. Апостол Вартоломей е бил неуморен проповедник на Божието Слово сред много народи. А Вие, Ваше Всесветейшество, с голямо усърдие се грижите да разпространявате свидетелството за истината сред православните християни и пред целия свят с думи и дела.

В това време на скръб и изпитание за Църквата и цялото човечество, което Господ е допуснал, искам да уверя Ваше Всесветейшество в нашата неизменна любов, постоянна молитва както за Вас лично, така и за нашата Майка Църква, за Вселенската Патриаршия, която Вие достойно ръководите.

Спомням си с топлина и радост нашето общуване тези дни миналата година. Благодаря на Бога и уважавам неуморния труд на Ваше Светейшество за утвърждаването на единството и единодушието между поместните Църкви, защото всички са свидетели на това, че през последната година постигнахме много добри резултати от тази работа.

Нека Спасителят по молитвите на Вашия небесен покровител, Свети Апостол Вартоломей, на Вашите Свети предшественици на Патриаршеския Престол на Великата Христова Църква и на всички Светии, да Ви дари крепко здраве, дълголетие, успех в служението и във всички добри дела, да Ви пази от всяко зло.

Уверявам Ви в постоянното си дълбоко уважение, постоянната молитва за Вас и моля за молитва за нашата Православна Църква в Украйна, за мир и единство в Украйна и за нашия благочестив народ!

Източник: Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal