Начало » Новини » Светът » Йерусалимският Патриарх съслужи с руските църковни агенти в Йерусалим за празника на Свети Дух | СНИМКИ & VIDEO

Йерусалимският Патриарх съслужи с руските църковни агенти в Йерусалим за празника на Свети Дух | СНИМКИ & VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 08 юни 2020 г. на празника на Свети Дух, Негово Блаженство Патриархът на Светия Град Йерусалим и на цяла Палестина г-н Теофил III отбеляза вече утвърденото честване на годишнината от деня, когато Руската църковна мисия в Йерусалим нахлува противоканонично в диоцеза на Древната Патриаршия. За съжаление, тази мерзост е установена през годините в следствие на руския шантаж и натиск.

Негово Блаженство съслужи с представители на противоканоничното представителство на Руската Църква в Светите Земи.

Празничният ден на Свети Дух започна с Божествена Литургия, която беше възглавена от Негово Блаженство Предстоятелят на Сионската Църква в главния Руски Храм на Света Троица в Светите Земи (център на руските служби в Израел и Палестина).

С Йерусалимския Патриарх съслужиха Митрополитът на Капитолия г-н Исихий, Митрополитът на Еленуполис г-н Йоаким, Констандинският Архиепископ г-н Аристарх, Севастийският Архиепископ г-н Теодосий, ръководителят (главен агент на ФСБ) на противоканоничната Руска църковна мисия в Йерусалим Архимандрит Александър Елисов, ръководителят (зам.-главен агент на ФСБ в района) на противоканоничната църковна мисия на Руската Задгранична Църква (ROCOR) Архимандрит Роман Красовски, член на  църковната мисия на Румънската Патриаршия в Йерусалимската Патриаршия Архимандрит Йоан Мегиу, членове и клирици (агенти на ФСБ) на противоканоничната руска църковна мисия в Йерусалим.

Богослужението беше отслужено на църковнославянски, гръцки, арабски и румънски език. Песнопенията бяха изпълнени от хора на монахините (агентки на ФСБ от нисък ранг) от противоканоничния руски женски Монастир в Светите Земи.

На богослужението са присъствали само посланикът на Руската Федерация в Израел г-н А. Викторов, посланикът на Беларус в Израел г-н Е. Боробьов, както и представители на дипломатическия корпус.

Йерусалимският Патриарх подари на ръководителя на противоканоничната руска мисия в Светите Земи агиографическо представяне на Свещената Кувуклия на Божий Гроб. А от своя страна, руският агент подари на Йерусалимския Патриарх икона на Пресвета Богородица.

Представители на гръцкото, кипърското и румънското посолство не са присъствали на това събитие.

Източник: Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal