ИЗЯВЛЕНИЕ на Doxologia INFONEWS до българската общественост

Автор: Doxologia INFONEWS

Скъпи читатели, в момента различни медии в България се опитват да създават един театър, чрез който да насочат фокуса на случилите се през тези дни обстоятелства в Българската Национална Телевизия върху Горан Благоев, който ще бъде свален от ефира на БНТ, прикривайки по този начин една добре замислена идея, в която най-вероятно участват и самите те (медиите). Целта е да отклонят нашето внимание и да ни хвърлят прах в очите, и затова ни съобщават, че генералният директор на БНТ г-н Емил Кошлуков се е срещнал със Свещения Синод на Българската Патриаршия, за да изкаже своите оплаквания от това, че Горан Благоев и събеседниците му са критикували министър-председателя Борисов и неговите отношения с Българската Църква.

От новината за свалянето на Горан Благоев от ефира на БНТ са най-доволни християно-талибаните и русофилите в България, които Ловчанският Митрополит г-н Гавриил поддържа. А огромната част от обществото, които все пак се интересуват от някаква религиозна тематика – православни, римокатолици, армено-григориани и протестанти, а дори и мюсюлмани – изказват своето възмущение от този уж внезапен акт, разочаровани са от случилото се.

След проведено разследване от нашия екип, ние установихме, че на мястото на водещия предаването „Вяра и общество“, Ловчанският Митрополит г-н Гавриил е замислил да сложи свой човек, който или да води това предаване, или да води ново предаване.

Митрополит Гавриил е замислил да пропагандира московски идеологии, ереси, болшевизъм облечен в Православие, възхваляване на „Света Русия“ и задължително убеждаване на българските граждани, че каноничната и Автокефална Православна Църква в Украйна е, според Москва, една схизматична организация: всякакви чужди на Светата Православна Църква неща. Замислил е да настройва обществото срещу Майката Църква Вселенска Патриаршия и конкретно срещу личността на Вселенския Патриарх Вартоломей, обслужвайки политиката на Московската Патриаршия и Кремъл за „разделяй и владей“ на Балканите, съответно и вътре в поместните Църкви на Балканите.

Така БНТ и Свещеният Синод на Българската Патриаршия ще станат заложници на Москва чрез Митрополит Гавриил.

Е, питаме, това ли ще бъде подаръкът на Москва за 70-годишнината на Ловчанския Митрополит Гавриил?

Свещеният Синод на Българската Патриаршия е в отлични отношения с Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Ние считаме, че ако се даде ефир на Ловчанския Митрополит Гавриил или на неговите хора, които той е обучил и е пуснал да създават интриги и разделения в Православната Църква в България, това ще доведе:

  1. До влошаване на нашите отношения с Вселенската Патриаршия. Ловчанският Митрополит е добре познат във Вселенската Патриаршия…
  2. До раздори вътре в поместната ни Църква, тъй като 90% от българските граждани добре познават както Митрополит Гавриил и неговите амбиции, така и амбициите на Москва. Българските граждани и по-конкретно православните християни в България, които дълго време са страдали, и днес страдат от последиците от комунизма, не желаят България и ефирът на Българската Национална Телевизия да се превръщат в място, където Москва да упражнява своята религиозна антиправославна пропаганда. Не бива да се стига до нов, още по-тежък разкол в Българската Църква.
  3. Предвид това, че българските граждани ще бъдат заливани от проруска пропаганда, ще се наруши балансът в обществото ни. И без това отношенията между русофили и русофоби са обтегнати, малко трябва, за да бъде взривен мирът вътре в поместната ни Църква, а отттам и българските граждани да се настроят срещу поместната ни Църква и Свещения Синод, което ще доведе до крайни необратими последици в ущърб на поместната ни Църква.

Ние не бива да позволяваме държавната телевизия да стане заложница на Москва и да започне да пропагандира нейната еклисиологична ерес, и да настройва хората срещу Майката Църква и срещу Православната Църква в Украйна чрез предложеното предаване на Ловчанския Митрополит с поставени водещи кукли на конци.

Важно е да се знае, че Българската Национална Телевизия е независима и се издържа от парите на българските данъкоплатци. Тя по никакъв начин не трябва да се превръща в партийна или Митрополитска телевизия. Никой няма право да налага цензура или да командва в БНТ.

Ако Ловчанският Митрополит Гавриил си мисли, че както командва редакцията на сайта на Българската Патриаршия в ущърб на останалите Митрополити, така може да командва и в националната телевизия – това няма да стане и обществото няма да го допусне.

Според мнозина православни християни вече е крайно време Ловчанският Митрополит Гавриил да си подаде оставката и да се обявят нови избори за Катедрата в Ловеч.

Митрополит Гавриил е недостоен и некомпетентен да управлява Свещената Ловчанска Митрополия. Със и чрез неговите действия той създава разделения не само в Църквата, в Свещения Синод и в обществото, но същият поражда и не чак толкова положително отношение в поместните Църкви спрямо БПЦ. И именно това е целта на Москва – на Балканите да се изпокараме помежду си, и накрая тя да дойде като „освободител“! ТАЗИ ГРЕШКА НЯМА ДА СЕ ДОПУСНЕ ПОВЕЧЕ НИКОГА!!! Митрополит Гавриил и такива като него, заради болшевишките си възгледи са отблъснали 3-4 милиона души, които не желаят да се черкуват заради тях.

Призоваваме Свещеният Синод на Българската Патриаршия, ръководството на Българската Национална Телевизия, българската общественост и православните християни в България да бъдат бдителни и да не позволяват на известния вече в цял свят московски агент Митрополит Гавриил да замести предаването „Вяра и общество“ с предаване, от което да пропагандира и да манипулира зрителите, а по този начин и да дава напразна надежда на Москва, че едва ли не Българската Църква и българските граждани я подкрепят в нейната религиозна геополитика. Точно обратното, мнозинството от българските граждани са против Москва и против използването на  религията за политически цели.

Работа е на Вселенския Патриарх Вартоломей да предприеме съответни действия срещу Москва. Каквито действия предприеме Майката Църква, такива ще предприемем и ние. Защото Църквата е Една, Свята, Католическа и Апостолска, а не както пропагандират московските еклисиологични еретици, че има няколко Православни Църкви.

И накрая, но много съществено, да припомним, че политическата палачинка се обръща. Днешното политическо ръководство със своите мечешки услуги към БПЦ си отива. А по всичко личи, че ще бъде изпратено с як електорален шут от доведените до краен предел на търпението си български граждани.

Ако БПЦ допусне днес чрез действията на Митрополит Гавриил да бъде въвлечена в налагането на медийна цензура в съучастие с държавата, утре, когато неизбежно дойде времето за разчистване на политическите сметки, няма да има кой да ни спаси от справедливия гняв на гражданското общество.

Такъв закон за вероизповеданията може да ни спретне един евентуален депутат Горан Благоев, че хиляди пъти по-добре ще е да си стои водещ на антиправославно телевизионно предаване.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal