ИЗВЪНРЕДНО: Изборът за Ловчански Митрополит през 2001 г. е манипулиран (ДОКУМЕНТ)

Автор: Doxologia INFONEWS

Драги читатели, на пощата на Doxologia INFONEWS получихме картичка/документ, подписана и изпратена от покойния Смоленски Епископ г-н Нестор (бил е Викарен Епископ на Ловчанска Митрополия) (+1925–2013) до лицата „отец Панайот“, „г-жа презвитера Мария“, „Георги“ и „Мариан“.

Картичката е изпратена през 2001 г. след избора на г-н Гавриил за Ловчански Митрополит.

Оказва се, че днешният Ловчански Митрополит Гавриил в продължение на 19 години необезпокоявано обслужва Ловчанската Катедра, абсолютно противоканонично и неморално. Ясно е, че комунистите, ченгетата, русофилите и агентите нямат съвест, но защо 19 години никой не се сети да разследва как и при какви обстоятелства е избран днешният Митрополит на Ловеч. По наша информация, дори и епископското му ръкоположение е придобито чрез изнудване на покойния Български Патриарх Максим от страна на г-н Гавриил във връзка със събитията около разкола.

ЕТО ТЕКСТА ОТ КАРТИЧКАТА

Великден. 2001.

Лопушански манастир

Драги о. Панайте (Панайоте – Бел. ред.), г-жа презвитера Мария, Георги и Мариан.

Христос воскресе! Сърдечни Великденски поздравления и благопожелания за добро здраве и успехи. Изборът (за Ловчански Митрополит – Бел. ред.) в Ловеч беше напълно манипулиран от Льосков (Кирил Льосков, бивш секретар на Ловчанска Митрополия – Бел. ред.) и патриарха (тогава Български Патриарх Максим – Бел. ред.). Пред Рила и Бачково предпочетох тихия и хубав Лопушански манастир. Някой ден може да дойдете, но предварително се обадете на тел. 09 – 551 – 350.

Нарочнен поздрав на моя добър приятел Митко.

(Подпис на Смоленски Епископ Нестор)

Интересното е, че в биографията на Епископ Нестор (публикувана на сайта на Българската Патриаршия) пише:

  1. След загубата на зрението си през 2001 г. епископ Нестор се оттегля на покой в Лопушанския манастир, Видинска епархия.“ – интересно как Епископ Нестор изгубва зрението си в същата година, когато има избори за нов Ловчански Митрополит.
  2. Погребението му бе извършено в двора на Лопушанския манастир от Видински митрополит Дометиан в съслужение с Величкия епископ Сионий и клирици от Видинска, Софийска, Русенска и Ловчанска епархия.“ – не е ли редно на това погребение да присъства и Ловчанският Митрополит Гавриил? Е, не е присъствал.

Изводите оставяме за вас…

СНИМКИ

ОРИГИНАЛ
Ефект
Ефект
Ефект
Смоленски Епископ Нестор (+1925–2013)
Кирил Льосков, бивш секретар на Ловчанска Митрополия
Автобиографията на Смоленски Епископ Нестор в сайта на Българска Патриаршия
Автобиографията на Смоленски Епископ Нестор в сайта на Българска Патриаршия

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal