Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Монофизитски църкви » Коптска Православна Патриаршия на Александрия » ЕКСКЛУЗИВНО: Най-старият Християнски Храм в Египет може да бъде разгледан чрез 3D виртуална разходка

ЕКСКЛУЗИВНО: Най-старият Християнски Храм в Египет може да бъде разгледан чрез 3D виртуална разходка

Автор: Doxologia INFONEWS

Министерството на туризма в Египет стартира виртуална 3D разходка в най-стария Християнски Храм в Египет „Абу Серга“ в Кайро (Коптска църква).

Интерактивната разходка е достъпна на платформата Matterport, като може да бъде гледана на компютър, смартфон и дори с VR оборудване.

Този Храм е най-старият Християнски Храм в Египет, а някои смятат и в света, датиращ от IV век. Смята се, че той е построен над пещерата, където Праведният Йосиф, Дева Мария и Младенецът са се крили по време на пътуването си в Египет и бягството от цар Ирод. Смята се, че Светото семейство се е крило там 70 дни, пиейки вода от кладенец, който до ден днешен все още е запазен и всеки може да го види.

Храмът е посветен на двамата Светии Сергий и Вакх, служили като войници в Римската армия. Те отказаха да се поклонят на римските богове и затова в Сирия през 296 г. по време на управлението на Император Максимиан, са посечени заради вярата си.

През повечето време достъпът до пещерата, разположена на дълбочина от 10 метра, не е възможен, тъй като често се наводнява от водите на река Нил.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal