Една година пастирско служение на Архиепископ Макарий на петия континент | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес на 29 юни 2020 г. се изпълва една година, откакто новият Пастиреначалник на петия континент, Архиепископа на Австралия г-н Макарий пристигна в този край на света.

Негово присъствие даде нов полъх на творението в стотиците хиляди православни гърци там.

Не е само това, но той постоянно и неуморно ходеше, къде ли не като посети всички австралийски щати и местата, където е неговото православно паство.

Факт е също така, че където и да отиде има голям ентусиазъм, както и това, че той винаги намира съмишленици за своята визия относно Архиепископията, за нейните дейности, за инфраструктурните проекти, за образователни програми, които трябва да помогнат за развитието на нейното пастирско и социално дело.

Архиепископ Макарий вкара ред в тази голяма и богата Епархия на Вселенската Патриаршия. Храмовете са още по-пълни, отколкото преди, а доверието на местните православни гръци отново се върна към Свещения Клир на Епархията. Все повече православни християни от други народности стават членове на Свещената Архиепископия и се черкуват в нейните Храмове – украинци, руснаци, румънци, дори българи и сърби. Сега с пълна пара се строят още Храмове и Монастири в огромната Епархия. Катехизацията на местното колониално и коренно население на Австралия е с нова визия. Все повече стават желаещите да приемат Светото Православие на континента. Свещената Архиепископия на Австралия е част от австралийския народ, култура и обществен живот. Покойният Архиепископ Стилиян в последно време, поради своето здравословно състояние нямаше възможността да обгрижва и да администрира добре своята Епархия, поради което възникнаха и редица проблеми. Всички тези проблеми, натрупани в Архиепископията вече намират своето решение.

Изборът на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей да изпрати Архиепископ Макарий в Австралия и Океания, се оказа като най-подходящият и най-добрият.

Видеото е на гръцки и английски език.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal