Дойде „московският мир“. Окупаторите показаха снимки на Донецк

Автор: Doxologia INFONEWS

Информационните ресурси на окупираните Източни части на Украйна,„Донецка“ псевдорепублика публикуваха снимки от северните покрайнини на Донецк. Снимките показват какво се случва на територията, окупирана от фашистката и нацистка Руска Федерация. За това съобщава Новинарня.

Преди шест години Донецк беше основният индустриален, спортен и културен център в Украйна, признат от ЮНЕСКО за един от най-добрите градове в света. Промишлеността, селското стопанство, науката и образованието активно се развиват в града. Университетите щурмуват световния рейтинг, а учени и работници счупиха научни и производствени рекорди.“ – пишат носталгично медиите там.

Но това се промени когато дойде безбожническата, комунистическа, ченгеджийска, антихристиянска и агресорска Московия. На снимките можете да видите за каква разруха и разпад става въпрос… Тези руски окупатори и убийци се подкрепят от Руската Църква в Украйна.

Нека да не забравяме, че в храмовете на тази Цървка руските терористи криеха своите оръжия, а клириците от тази Църква бяха техни съучастници в тези убийства. Това никога не бива да се забравя! Не може православен християнин, а още по малко клирик да участва в избиването на православни християни само защото не искат да бъдат част от руската окупаторска Църква в Украйна! От канонична гледна точка Руската Църква в Украйна развива своята дейност противоканонично в диоцеза на Православната Църква на Украйна. Това е типична московска противоканонична практика, следвана и от някои поместни Църкви, които извършват църковна дейност в чужд диоцез, отричайки вековната практика на Църквата и нарушавайки Свещените Канони!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal