Гръцкият Президент г-жа Сакеларопулу обсъди с Архиепископа на Америка Елпидофор позицията на Църквата по време на пандемията

Автор: Йордан Георгиев

Днес стана ясно, че Президентът на Гръцката Република г-жа Екатерини Сакеларопулу е разговаряла с Архиепископа на Америка г-н Елпидофор по различни въпроси, но центърът на техните разговори е била позицията на Църквата по време на пандемията, както и неговата отговорна позиция за защита на човешките права.

Г-жа Президентът е поздравила г-н Елпидофор за отговорната позиция на Църквата по време на пандемията, както и за нейното грижовно отношение към вярващите и защитата на техния живот и здраве.

По време на разговора г-жа Сакеларопулу е подчертала също и действията на Архиепископа на Америка за защитата на човешките права, както и за осъждането на расизма и дискриминацията.

Г-жа Сакеларопулу публикува в своя профил в Twitter, двете основни теми, по които е разговаряла с Архиепископа на Америка г-н Елпидофор:

«Обсъдих с Архиепископа на Америка г-н Елпидофор отговорната позиция на Православната Църква за предотвратяване на пандемията. Отбелязах му също и важността на неговия съвет за защита на човешките права и осъждането на расизма и дискриминацията».


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎