Гръцкият посланик в България – за коронавируса, за българо-гръцките отношения, за туризма, за гръцко-турските отношения, за статута на Света Софѝя и пр. | VIDEO

Гръцкият посланик у нас Негово Превъзходителство г-н Димитриос Хронопуолс в първо телевизионно интервю пред журналиста Николай Кръстев – за ефекта на коронавируса, очакванията за туристическия сезон, за българо-гръцките отношения, за гръцко-турските отношения, за Света Софѝя, за присъединяването на Северна Македония в НАТО.

В близко бъдеще се очаква гръцкият министър-председател г-н Кириакос Мицотакис да посети България. „Тази година се навършват 140 години от установяването на гръцко-българските отношения. За гръцкия премиер България е страна с приоритет, за това беше организирано това посещение преди няколко дни. Но се наложи да бъдат анулирани всичките му визити в този период, защото възникнаха други приоритетни въпроси. Това е за добро, защото ще има време да се организира в близко бъдеще“, заяви посланик Димитриос Хронопулос.

Вижте цялото интервю в посоченото видео:

Източник: ТВ ЕВРОПА

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal

COMMENTS