Начало » Новини » Мнения » Горан Благоев: Мисията на една медия е да представя всички гледни точки (VIDEO)

Горан Благоев: Мисията на една медия е да представя всички гледни точки (VIDEO)

Водещият, който беше свален, с коментар в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“


Моите аргументи срещу твърденията на Емил Кошлуков, че моето предаване предизвиква противоречия и отрицание са в продължение на 15 години по време на излъчването на „Вяра и общество“. Това каза водещият на „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Не оспорвам подписката, която върви за моето сваляне, тя от време на време се възбужда от едни и същи хора и събира един и същи брой подписи. Но почти нищо не се каза за трите подписки, които са в моя защита, в които се казва, че дори Горан Благоев да бъде махнат от ефира на БНТ и друг да бъде водещ на „Вяра и общество“, което не знам до колко е морално, защото това е авторско предаване, проблемите в българската православна църква няма да престанат“, каза още Благоев.

„Що се отнася до обвиненията, че аз съм богохулник – това са религиозни твърдения, принесени в светска медия. И аз искам да попитам къде в наказателния кодекс богохулството е престъпление. И бого-хулник означава аз за тези 15 години да съм похулил Бог – ако някой си направи труда да гледа всички епизоди на „Вяра и общество“ няма да намери и една думичка срещу Бога. Да, критичен поглед срещу неговите земни служители е имало, но мисията на една медия е да представя всички гледни точки“, допълни журналистът.

Участието на Горан Благоев започва от 55:55 мин.

Източник: Евроком

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal