В Одеска област има ново огнище на COVID-19: заразените са енориаши от неназован Храм

Превод: Соня Димитрова

В Одеска област, където две села бяха затворени под карантина поради коронавирус, беше открито още едно огнище на COVID-19 в село Першотравнево (Първомайско), Измаилски район.

Там опасната инфекция е потвърдена при енориаши от неназован Храм, съобщава БесарабияINFORM.

Засега диагнозата е поставена на четирима души. Трима от тях са хоспитализирани, а един се лекува в домашни условия. Всички, които са били в контакт с болните, вече са дали проби и чакат резултатите. Местният селски съвет отбелязва, че селото може да бъде затворено.

В медиите не се съобщава от кой Храм енориаши са заразени. Но търсенето по сайта Opendatabot показва, че в Першотравнево са регистрирани две религиозни общности: на църквата на евангелските баптисти и Църквата на Свети Михаил на Одеската Епархия на РПЦвУ.

Другите две села в Одеска област, които бяха поставени под карантина на 9 юни, се намират в съседния Болградски район. В едното село – Дмитривка, в което 96% от населението са гагаузи, епидемията тръгва от овчар, който общувал с колега от Молдова. В другото село – Криничне – 60% са етнически българи. Там заразата е донесена от медицинска сестра, която работи в Болградската централна районна болница. Към 9 юни в Дмитривки болните са 16, а в Криничне – 10.

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal