В Закарпатска област Енория на РПЦ в Украйна премина към ПЦУ

Превод: Соня Димитрова

Още една религиозна общност се присъедини към Закарпатската епархия на ПЦУ. Енорията на «Успение на Пресвета Богородица» в село Дилове, Рахивска област, изрази желанието си да напусне Московската патриаршия.

Това съобщиха от пресслужбата на Закарпатската епархия на ПЦУ.

На общото събрание на общността, което се провежда на 17 февруари 2019 г., Енорията «Успение на Пресвета Богородица» в с. Дилове, Раховски район на Закарпатска област с абсолютно мнозинство от гласове решава да напусне Хустската Епархия на Руската Православна Църква в Украйна (Московската Патриаршия) и да се присъедини към Закарпатската Епархия на Православната Църква на Украйна заедно с Храма и цялото имущество.

След завършването на събранието упълномощени представители на тази религиозна общност се обръщат по телефона и писмено (като изпращат сканиране копие на съответното заявление) до Епископ Ужгородски и Закарпатски Варсонуфий (Рудник) с молба да приеме Енорията «Успение на Пресвета Богородица» в състава на Закарпатската Епархия на Православната църква на Украйна.

Негово Високопреосвещенство Епископ Варсонуфий поздрави общността «Успение на Пресвета Богородица» в с. Дилове с историческото решение, благослови техния избор и дейност, и издаде указ за приемането на Енорията в състава на Закарпатската Епархия на ПЦУ.

Ще отбележим, че от една година свещеници на Руската Църква в Украйна в Закарпатска област не оставят на спокойствие всяка една Енория, преминала към ПЦУ.

Източник: Духовний Фронт України


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎