В град Днипро осветиха първия женски Монастир на Православната Църква в Украйна

Монастирският комплекс е построен само за две години: построени са Храм, триетажна сграда за сестрите, пекарна, неделно училище и др.


Превод: Соня Димитрова

В град Днипро завърши освещаването на централния Храм и сградите на Метоха «Свето Благовещение». Това съобщиха от пресслужбата на ПЦУ.

Преди богослужението духовенството посрещна кивот с частички от Мощите на Киево-Печерските Светци, които бяха подарени на Монастира от Настоятеля на Храма в чест на Събора  на Киевските Светци в село Романкив, Обухивски район, Киевска област, Протойерей Богдан Хулямов.

По време на чина на освещаване Архиепископ Днипровски и Криворизки г-н Симеон (Православна Църква в Украйна), заедно с духовенството и вярващите, отслужиха Лития с кивота със Свещените Мощи около Храма, а стените на Светинята бяха поръсени със Светена Вода и помазани със Свето Миро.

След молитвата Архиепископ Симеон поздрави всички, които са се включили в изграждането на Монастира и ги награди с църковни награди. По-късно всички гости се почерпиха със сладкиши, приготвени в новата монастирска пекарна.

Монастирският комплекс е построен само за две години: изграден е Храм в чест на Светите Антоний и Теодосий Печерски, триетажна сграда за сестрите, пекарна, неделно училище и др.

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal