Вселенският Патриарх за катастрофалния пожар в Монастира Варнакова

Το φώτο είναι από το ''Βήμα Ορθοδοξίας''

Превод: Йордан Георгиев

Всесветейшият Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей изрази своята дълбока скръб и душевна болка към Високопреосвещения Митрополит на Фокида г-н Теоктист за катастрофата, която връхлетя историческата Свещена Обител на Богородица Варнакова.

«Лош вестител донесе новината във Фенер, че почитаната и историческа Свещена Обител на Богородица Варнакова, отново е била връхлетяна от огнена буря. Нашата болка се усилваше от новината, че напълно са изгорели скъпоценностите на вярата, върхът на които известната и чудотворна Света Икона на Божията Майка, пред която са се прекланяли много пъти в хода на историята от нашия благочестив Род, просейки Нейната майчина подкрепа», отбеляза Негово Всесветейшество в своето писмо.

Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей изказа своята най-искрена и сърдечна съпричастност, както и болка от името на Майката Църква и от свое име към Високопреосвещения Митроплит на Фокида г-н Теоктист и неговото паство, «понеже тази Свещена Обител „Светата Лавра на Румели“ се свързва със севастократорите на славното наше минало».

Източник: ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ


Вижте още по темата:

Нощес изгоря новия главен Храм на Монастира Варнакова в Гърция | VIDEO

Митрополитът на Фокида: Обявяваме траур в нашата Свещена Митрополия и скърбим за унищожената чудотворна Икона на Пресвета Богородица Лечителка

Цялата трагедия в Свещената Обител Варнакова от дрон | VIDEO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal