Борисов: В сряда трябва да влезе в Министерския съвет предложението за отпускане на пари на Рилския Монастир за пречиствателната станция, и строителството да започне

„Да чукна на дърво“

В сряда трябва да влезе в Министерски съвет предложението за отпускане на пари на Рилския манастир за пречиствателната станция и строителството да започне. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на участъка Ботевград – Мездра.

„В сряда искам министър Горанов да даде на Рилския манастир парите за пречиствателната станция. За сряда трябва да влезе на Министерски съвет. Трябва да дадем на игумена на светата обител парите, за да стане на 100% чиста водата там. Другия понеделник – вторник можем да отидем до Рилския манастир да видим как ще се работи. Тази седмица ще си свършим това, което обещахме на игумена, и строителството може да започне“, посочи той.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова посочи, че за свлачището всички институции са си свършили ангажиментите. „Документите са в Министерството. Мина срокът за строителния надзор. В петък имаме възможност да започне строителството. Свлачището струва около 6 млн. според АПИ. Правят се подготвителните дейности вече. Има участък, където двете трасета ще вървят по различни платна“, каза още тя.

Източник: Агенция Фокус

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal