Богохулно: Да се преразгледа изобразяването на Иисус Христос като бял предлага Англиканският Архиепископ на Кентърбъри Джъстин Уелби

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Англиканският Архиепископ на Кентърбъри Джъстин Уелби изрази своето мнение, че Англиканската църква трябва да преразгледа изобразяването на Иисус Христос като бял мъж.

Главата на Англиканската църква, според международните средства за масова информация е заявил, през призмата на неотдавнашното движение „Black Lives Matter (Черните животи са важни)“, че църквата на Англия трябва да преразгледа начина, по който се изобразява Иисус Христос на статуи и икони.

Архиепископ Джъстин заяви пред BBC, че Иисус Христос се изобразява по толкова различни начини по целия свят, колкото са различните култури, езици и разбирания на хората. „В много църкви по целия свят не виждаш един бял Христос, а виждаш черен или китаец, или мъж от Близкия Изток“, заяви Джъстин Уелби. И докато се аргументираше, че не би трябвало да се зачерква всичко, което имаме като западна традиция, въпреки че той поясни, че „не почитаме изобразяванията на Иисус Христос, а по-скоро напомняне за вселенскостта на Бог, който стана съвършен човек“.

Коментар: Doxologia INFONEWS

Такова изказване е недопустимо и богохулно. Не може на Бог, човекът да придава своите различия или общи черти между расите и етносите. Това е недопустимо! Не може с оглед на равенството между различните хора да посягаме на това, как да изобразяваме Бог, да не би случайно някой чернокож да се почувства „дискриминиран“. Това вече минава всякакви граници на каквато и да е толерантност.

Да не говорим, че през последните седмици различни чернокожи протестантски религиозни лидери искат Христос да бъде изобразяван като чернокож.

Отделно, различни представители на организации за равенство между расите, изразиха своето „недоумение“ как е възможно нашият Господ Иисус Христос и Неговата Майка Пресвета Богородица да имат европеиден вид, а не негроиден! Това е цинизъм!

Светата Православна Църква не бива да допуска никъде по света да се дава възможност да се развива такава богохулна и човеконенавистна идеология под прикритието на равенството между расите.

Ние Православните Християни, нямаме проблем с тези неща. Ние приемаме всички човеци в Христовата Църква, при съотвените условия, съгласно Светото Писание, Свещените Канони и Учението на Светите Отци.

Източник: Ορθοδοξία INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal