Богослужения с присъствието на вярващи в Норвегия от 06 юни 2020 г.

Автор: Doxologia INFONEWS

След решенията на норвежката държава относно вземане на необходимите мерки за защита на общественото здраве и комюникетата на Вселенската Патриаршия, както и тези на Свещената Митрополия на Швеция, от 06 юни 2020 г., Задушница на Петдесетница, ще бъде позволено съучастието на вярващите в Божествените Литургии и другите Свещени последования, като за начало в Митрополитския Храм на Благовещение на Богородица в столицата на Норвегия гр. Осло.

На едно място няма да имат право да стоят повече от 50 души. Когато влизат в Храма, вярващите ще трябва да спазват дистанция от един метър помежду си.

На всички влизащи в Храма ще им бъдат записвани данните от храмов служител, за да може в случай на възникване на зараза да бъдат по-лесно открити контактните лица.

От Митрополията молят вярващите от рискови групи, особено болни и възрастни хора, да си останат по домовете.

На входа на Храма ще има дезинфектант, а на изхода ще се раздават антидор, артос, коливо и др.

Занятията на неделното училище, уроците по норвежки език, енорийските сбирки и занимания, пиене на кафе в неделя и пр. към момента се преустановяват.

През юни няма да се отслужват богослужения в енориите извън Осло“, съгласно информацията на Негово Високопреподобие Архимандрит Александрос Лукатос – Ефимерий на Митрополитския Храм на Благовещение Богородично в Осло.

Митрополитът на Швеция и на цяла Скандинавия г-н Клеопа (Вселенска Патриаршия).
На снимката: (от ляво надясно) Митрополитът на Швеция г-н Клеопа и Архимандрит Александрос Лукатос – Ефимерий на Митрополитския Храм на Благовещение Богородично в Осло

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal