Благотворителна акция на Катедралния Храм във Вроцлав | Полша

In other languages: PL


Превод: Йордан Георгиев

Отец Протодякон Мечислав Олесневич, 16 юни 2020

С  благословията на Негово Високопреосвещенство Вроцлавският и Шчеченският Архиепископ г-н Йеремия, Енорията на православната Катедрала във Вроцлав започна сътрудничество с местната Хранителна банка в града, което има за цел да подкрепи хората в нужда като част от редовното доставяне на хранителни продукти за тях. Даренията ще бъдат получени в Енорията и след това разпределени между регистрираните възрастни хора, самотни хора и семейства, както и нуждаещи се от подкрепа. Помощта е насочена предимно към чужденци от Украйна, Беларус и Грузия, живеещи в Долна Силезия. Подготвените пакети ще отидат главно за хора, които са се оказали в затруднено финансово положение заради пандемията от COVID-19.

Понастоящем работата на много институции за подкрепа е ограничена и всяка помощ може да допринесе за намаляване на проблема с бедността, както и подкрепа за задоволяване на основните житейски потребности на хората в нужда. Първата партида, която е прехвърлена от Хранителната банка, включваше, наред с другите зърнени продукти също и готови ястия, напитки, консервирани зеленчуци, мляко, солени закуски и сладкиши. Това беше повече от 400 кг храна, която ще отиде за около 80 души. Стартираното сътрудничество трябва да бъде от дългосрочен характер и в крайна сметка да помогне на хората в най-трудната житейска ситуация.

От страна на Енорията, координатори на акцията са отец Протодиаконът Мечислав Олесневич и Анна Демчук. Енориаши от Вроцлав също се включиха с голямо удоволствие в подготовката на колетите. Те помогнаха както за транспортирането им, така и за опаковане на продуктите. Повечето пакети вече са достигнали до нуждаещите се, за да им се помогне да оцелеят в този труден момент.Източник: Prawosławna Diecezja Wrocławsko-Szczecińska

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal