Начало » Новини » Светът » Бездомниците на пристанище Пирея нарекоха свещеника, който им помага „Светеца“ на пристанището | VIDEO

Бездомниците на пристанище Пирея нарекоха свещеника, който им помага „Светеца“ на пристанището | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Хората, които бяха ударени от икономическата криза, но и младите, които познават безработицата по време на пандемията, превръщат голямото пристанище на Пирея в свой дом.

Обаче бездомниците на Пирея не са сами. До тях се намира свещеникът от Храма на Свети Константин отец Фанурий Кацарос, който приготвя всяка вечер заедно с доброволци храна за всички тези, които имат нужда от нея.

Когато слънцето залезе, корабите акостират и пътниците си тръгнат в пристанището се връщат самите му обитатели.

Така в тъмнината, всеки е построил свой „дом“. Едно одеало, малко кашони, а адресът за живеене е неизвестен. Това са бездомниците на пристанището.

Това са тези, които чакат повече от една порция храна, докосването за потвърждение, че има някой, който ги смята все още за граждани.

Скромни и достойни да бъдат обичани. Това докосване, заедно с храната, която приготвят доброволците, предоставя отец Фанурий Кацарос.

Бездомниците на пристанището за първи път разговарят по телевизия MEGA и описват тяхната житейска перипетия, която ги е довела до тук.

За бездомниците на пристанището, свещеникът от Храма на Свети Константин в Пирея е приятел, брат и семейство. Семейството им се подкрепя и от доброволците, които приготвят всяка вечер храната за тях. Всички са едно голямо семейство.

Делото на младия свещеник за шест (6) години от дейността му е станало известно в цяла Пирея. Бедните хора и т.нар. тяхно обкръжение виждат в негово лице „Светеца“ на пристанището, както го наричат. Той е техният човек, който никога не ги е пренебрегнал.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal