Архиепископът на Кипър поиска от правителството по-рестриктивни мерки срещу недисциплинираните кипърски граждани

Превод: Йордан Георгиев

Архиепископът на Православната Църква на Кипър в своето интервю за обществената кипърска телевизия ΡΙΚ поиска от Правителството на Кипър по-голяма строгост към явления като недисциплинираността на гражданите по отношение спазването на мерките за неразпространение на коронавируса. Това е неговият коментар по отношение на събитията, които са се случили през последните дни както в нощните клубове, така и в нарушаване на самоограниченията от някои граждани въобще.

«Да станем строги както към себе си, така и към другите. Призоваваме и правителството да бъде строго. Ако не успеем да прогоним вируса от Кипър няма да спечелим нищо. Кипър трябва да остане чист. Трябва народът да отиде на своята работа необезпокояван.

Само така ще успеем и ще имаме туризъм. Дори тези, които идват от чужбина правителството трябва да ги контролира и ако пренасят вируса да им се наложи карантина, да се лекуват и чак тогава да се движат в нашата родина. Трябва да станем колкото е възможно по-строги за да можем да преодолеем всички трудности заради коронавируса», заяви като заключение Предстоятелят на Древната Църква на Кипър Архиепископ Хрисостом II.

Източник: Πενταπόσταγμα


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎