Архиепископът на Канада призова своите клирици да не коментират осветения начин на преподаване на Божественото Причастие

Автор: Doxologia INFONEWS

След като някои клирици от Свещената Архиепископия на Канада и на цяла Арктика (Вселенска Патриаршия) изразиха безпокойството си от това, че Архиепископът на Канада г-н Сотир все още не е издал никакви инструкции за отварянето на Храмовете и за начина на преподаване Божественото Причастие, Архиепископ Сотир излезе с изявление, в което заяви, че няма да коментира абсолютно никакви въпроси без първо да получи писмени указания от Светия и Свещен Център на Православието, Вселенската Патриаршия и от Негово Божествено Всесветейшество Патриарх Вартоломей.

Негово Всесветейшество ни моли да избягваме да правим изявления, коментари и да даваме интервюта, използвайки средствата за масова информация. Моли ни да избягваме да се включваме в каквито и да е инициативи през този период.

Фактът, че някои свещеници са използвали медиите/социалните мрежи, за да изразяват своите лични мнения или чужди мнения по въпроса за осветения начин на преподаване на Божественото Причастие, ме натъжава. Моля всички да престанат да правят това.

Някои, изглежда, биха желали да изтъкнат своите богословски (академични) познания. Те обаче трябва да знаят, че не бива да говорят без разрешението и през ръководството на Църквата. Би било добре същите да запазят своите академични знания по тези въпроси за университетските лекционни зали.

Надявам се, че всички Вие ще разберете сериозността на този въпрос, и ще се съобразявате. Моля се, и Вие се молете пандемията да отмине възможно най-скоро.“ – каза Архиепископ Сотир.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎