Архиепископията на Америка до този момент е разпределила повече от 250 000 долара на пострадалите от Covid-19 в САЩ

CORRECTS AGE FROM 61 TO 51 - Archbishop Elpidophoros stands at his throne on the altar inside the Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity during his enthronement ceremony as the new archbishop for America, Saturday June 22, 2019, in New York. Elpidophoros Lambriniadis, 51, a native of Istanbul and a longtime theology professor in Greece, was enthroned as archbishop in an elaborate ceremony. Many Greek Americans from across the U.S. came to New York for the event. (AP Photo/Julius Motal)

Свещената Архиепископия на Америка до този момент е разпределила  повече от една четвърт милион долара на подалите молба лица, засегнати от пандемията Covid-19 в САЩ


Превод: Йордан Георгиев

Ню Йорк, 16 юни 2020 г.

Гръцката Православна Архиепископия на Америка обяви разпределянето на повече от 250 000 долара от Фонда за подкрепа COVID-19 на Архиепископията на лицата, пострадали от пандемията Covid-19 в САЩ. Предоставянето на финансова помощ продължава.  Броят на дарителите, особено на тези дарители, които изпращат малки суми пари, нараства всекидневно.

Фондът за подкрепа, който е създаден под ръководството на Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Америка г-н  Елпидофор,  съставлява важна част от усилията на Свещената Архиепископия да подкрепи всички онези, които са засегнати от коронавируса в цялата страна и са изправени пред големи финансови затруднения. Въпреки че Фондът имаше първоначалния капацитет да разпредели до 500 000 долара, по искане на Архиепископ Елпидофор бяха събрани допълнително 137 000 долара от малките дарения. Кампанията за набиране на средства на Свещената Архиепископия е в разгара си.

Към днешна дата, 16 юни 2020 г., Комитетът на Фонда за помощ е одобрил 136 заявления от 254 подадени. Допълнително са одобрени още 24 заявления, с очакване на подходящата документация, а 30 заявления са в процес на разглеждане. Има 58 непълни заявления (за тях се очаква повече информация), а само 6 заявления са отхвърлени.

Максималната помощ на един кандидат обикновено е до 2 500 долара като сумите се предоставят директно по сметката на получателя.  Безвъзмездните средства се дават за просрочени сметки (задължения), включително ипотечни, наемни, медицински, както и за газ, електроенергия, храна, грижа за деца, погребения или други належащи нужди. Специална комисия продължава да разглежда всички заявления, като се свързва с отделните лица за допълнителна информация или разяснения при необходимост.

Всички заявления са строго поверителни. 

Фондът за подкрепа остава отворен и продължава да получава дарения от лица, енории на Свещената Архиепископия, както и от международни организации. Негово Високопреосвещенство Архиепископ Елпидофор призовава онези, които се нуждаят от помощ да кандидатстват:

«Гръцката Православна Архиепископия, чрез подкрепата на много и на щедри дарители, е решена да положи всякакви усилия в този изключително труден момент на голяма нужда. Ние сме предани на вас, вярващите както и към всеки един в САЩ, който се нуждае от финансова помощ. Всички тези, които се нуждаят от помощ, ви каня да посетите  www.goarch.org/covid19relief и да кандидатствате».

«Към нашите вярващи отправям едно предизвикателство: това е вашата Църква; това е най-удобният момент за всички нас; това е нашето служение. Подкрепете вашите сестри и братя, като дарите каквато и да е сума, независимо от това дали е голяма или малка. Тези, които желаят да участват във Фонда, могат да го направят на  електронния адрес: www.goarch.org/covid19/donate».

Източник: Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀμερικῆς | Greek Orthodox Archdiocese of America

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal