Американският Архиепископ Елпидофор подкрепи инициативата на Куомо за реформиране на полицията

Автор: Doxologia INFONEWS

Архиепископът на Америка г-н Елпидофор подкрепи инициативата на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, озаглавена „Кажете имената им“, за реформиране на полицията. Това е във връзка с убийството на Джордж Флойд. За това съобщава Orthodox Times.

Ако несправедливото убийство на Джордж Флойд приближи всички американци до правосъдието, тогава смъртта му, дори трагична и нежелана, не беше напразна“ – каза Архиепископ Елпидофор в изявлението си, коментирайки основните разпоредби на реформата, започнала в резултат на убийството на афроамериканеца.

Реформата накратко включва:

  • забрана на полицаите да използват тактики, ограничаващи дишането;
  • при всяка смърт причинена по вина на органите на реда, разследването да бъде пряко ръководено от Главния прокурор.

Архиепископ Елпидофор изрази благодарността си към губернатора на Ню Йорк и законодателната власт, които инициираха реформата.

Идеята на тази реформа не е да оскърби полицията, а да предприеме коригиращи действия по отношение на полицейските действия, които понякога биха били оскърбителни или биха довели нашите съграждани до смърт. Независимо от цвета на кожата, нашите обичаи и традиции, религиозни вярвания и език, всички ние сме американци и заслужаваме да бъдем еднакво и напълно защитени от закона“ – заяви Архиепископът на Америка.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal