Александрийският Патриарх: Днес на Петдесетница изгрява лъч на надеждата

Превод: Йордан Георгиев

Лъч на надежда за борба с коронавируса изпрати от Храма на Свети Николай в Хамзауи (Египет), Папата и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II по време на Божествената Литургия на Петдесетница.

Патриархът изпрати «послание до всички наскърбени и особено до африканците». Предстоятелят на Второпрестолната Патриаршия се помоли Бог да защити и президента на Египет г-н Абдел Фатах Ел-Сиси, както и за Гърция и Кипър.

Патриаршеската Божествена Литургия беше отслужена от Предстоятеля на Второпрестолната Патриаршия в съслужение с Митрополита на Мемфис г-н Никодим и с Митрополита на Ермуполис г-н Николай, както и с предстоятеля на Свещената Обител на Свети Георги Негово Високопреподобие Архимандрит Дамаскин.

«От Свещената Обител на Свети Николай в историческата част на Хамзауи, от Храма на Светейшите и вечнопаметните Патриарси, които прославиха Църквата на Свети Апостол и Евангелист Марко, тук където живя Светецът на нашия век, Свети Нектарий Егински, изпращам послание на любовта към всички църкви, към всички човеци, както и към изключително много наскърбените наши братя африканци, които очакват светлината на Христос да заблести в огорчените им сърца. Но и изключително много към всички уморени наши ближни от пандемията. Днес изгрява лъч на надеждата в деня на Петдесетница. Празнува нашата Църква, празнува целият Християнски свят и заедно с нас много ближни, които копнеят да видят тази планета да стане един остров на любовта и надеждата за всички, които идват в този свят и имат надежда утрешният ден да бъде по-добър, понеже нашият свят стана една малка махала», каза Предстоятелят на Второпрестолната Древна Патриаршия.

Източник: Ἑλληνική Κοινότητα Καΐρου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal