Ο Μητροπολίτης Ατλάντα Αλέξιος για την επέτειο της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου


In other languages: BG

Συντάκτης: Του Θεοδώρου Καλμούκου

19/6/2020

Ο Μητροπολίτης Ατλάντα Αλέξιος σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» μίλησε με λόγια φιλόφρονα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με αφορμή την πρώτη επέτειο από της ενθρονίσεώς του.

Είπε πως «συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος διαδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο, ο οποίος είχε συμπληρώσει είκοσι έτη καρποφόρου και Θεαρέστου Διακονίας στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αμερικής. Θυμάμαι πόσο μεγάλη χαρά έλαβα όταν μου ανετέθη να συνοδεύσω τον τότε νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο στο ταξίδι του από το Φανάρι στην Αμερική. Τέτοιο καθήκον ήταν για μένα ξεχωριστή τιμή, πρώτον επειδή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδεχόταν τον Νέο Ποιμενάρχη της και έπειτα επειδή η οποιαδήποτε άμεση επαφή με τη Μητέρα Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, φέρνει Φως Φαναρίου στην Ιερά Επαρχία μας».

Είπε ακόμα πως «επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας είχε την ιδιαίτερη τιμή να είναι η πρώτη Μητρόπολη της Αμερικής, την οποία επισκέφθηκε ο νεοενθρονισθείς Αρχιεπίσκοπος, κατά την Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Jacksonville της Φλόριδας.

Μιλώντας για τις προσπάθειες και την ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου μέχρι τώρα, ο Μητροπολίτης Αλέξιος είπε: «Με τις ευχές του Παναγιωτάτου, και των μελών της Ιεράς Συνόδου, αλλά και με τις προσευχές του Λαού της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ξεκίνησε η Αρχιεπισκοπία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου έχοντας στον ορίζοντα διάφορες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπός μας επέδειξε και επιδεικνύει σύνεση στη διοίκηση και προπαντός στη διαχείμαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Οπως ήδη ανέφερα, οι έως τώρα προκλήσεις ήταν πολλές και διάφορες. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσω ότι οι προκλήσεις ήταν δυσανάλογα πολλές προς το βραχύ χρονικό διάστημα του ενός ημερολογιακού χρόνου, ή κατά τους λόγους του Ελύτη, ‘έλεγες πως είχαν περάσει μέρες πολλές μέσα σε λίγη ώρα’. Εν τούτοις, ο Αρχιεπίσκοπος απέδειξε ότι ξέρει να αξιοποιεί την πείρα που απέκτησε στο Πατριαρχείο, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας της Αμερικής. Με αυτό τον τρόπο, τυχόν λάθη απεφεύχθησαν και στο μέλλον πρόκειται να αποφευχθούν, προπαντός δε το Πηδάλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής -συν Θεώ- θα συνεχίσει να οιακοστροφείται δεξιόστροφα».

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal