Ντροπή: Να αναθεωρηθεί η απεικόνιση του Ιησού ως λευκού προτείνει ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Τζάστιν Ουέλμπι

In other languages: BG

Την άποψη πως η Εκκλησία πρέπει να αναθεωρήσει την απεικόνιση του Ιησού ως έναν λευκό άνδρα εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντουρίας (Καντερμπούρι) Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα, δήλωσε πως, υπό το πρίσμα του πρόσφατου κινήματος “Black Lives Matter”, η Εκκλησία της Αγγλίας πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται ο Ιησούς σε αγάλματα και εικόνες.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο BBC, είπε πως ο Ιησούς απεικονίζεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους ανά τον κόσμο, όσες είναι και οι διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και αντιλήψεις των ανθρώπων. “Σε πολλές εκκλησίες ανά τον κόσμο δεν βλέπεις έναν λευκό Ιησού, αλλά έναν μαύρο, έναν Κινέζο ή έναν άνδρα από τη Μέση Ανατολή” δήλωσε χαρακτηριστικά. Και, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να διαγράψουμε όλα όσα έχουμε στη δυτική παράδοση, εντούτοις ξεκαθάρισε πως “δεν είναι οι απεικονίσεις του Ιησού αυτές που λατρεύουμε, αλλά μάλλον μια υπενθύμιση της οικουμενικότητας του Θεού που έγινε τέλειος άνθρωπος”.

Πηγή: Ορθοδοξία INFO


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎