Νορβηγία: Επιτρέπεται την τέλεση Ιερών Ακολουθιών καί Θείων Λειτουργιών με συμμετοχή των πιστών από τις 6 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν των αποφάσεων του Νορβηγικού Κράτους σχετικά με τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ανακοινώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, σας γνωρίζουμε ότι από 6 Ιουνίου 2020, Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, θα επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών στις Θείες Λειτουργίες και λοιπές Ιερές Ακολουθίες αρχικά για τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο.

1) Ορίζεται ως μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων τα 50 άτομα, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020, όπως ισχύουν τα μέτρα έως σήμερα.

2) Κατά την είσοδο στο ναό, δέον όπως τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πιστών.

3) Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού θα καταγράφουν τα στοιχεία των παρευρισκομένων (τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020) και θα φέρουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια μιας χρήσεως, κ.λπ.)

4) Προτείνεται η χρήση διαφορετικών θυρών του ναού για την ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο των πιστών, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

5) Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι, παρακαλούνται, να παραμείνουν στις οικίες τους.

6) Στην είσοδο του ναού θα υπάρχει αντισηπτικό/απολυμαντικό για τους εισερχομένους.

7) Η διανομή του αντίδωρου, άρτου, κολλύβων κλπ, θα γίνεται στην έξοδο του ναού.

8) Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, η λειτουργία του Κατηχητικού Σχολείου, τα μαθήματα νορβηγικών, οι λοιπές ενοριακές συγκεντρώσεις και δραστηριότητες, η προσφορά καφέ τις Κυριακές.

9) Για τις ενορίες εκτός Όσλο ενημερώνουμε πως δεν θα τελεστούν Ιερές Ακολουθίες και τον μήνα Ιούνιο.

10) Θα σταλεί e mail με τις ανωτέρω οδηγίες και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για το μήνα Ιούνιο.

Όλα τα ανωτέρω περιοριστικά μέτρα θα αναθεωρηθούν αργότερα, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις οδηγίες του Νορβηγικού Κράτους που θα δοθούν από τις 15 Ιουνίου και έπειτα.

Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Παν. Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Λουκάτος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal