Νίκος Δένδιας: «Κιβωτός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας η Αγία Σοφία» | VIDEO

Για την Αγιά Σοφιά μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί καί δήλωσε ότι είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας, κιβωτός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, και δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε την Τουρκία. «Ο Ατατούρκ ήθελε να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στο σύγχρονο κόσμο, για αυτό έκανε την Αγία Σοφία μνημείο και γι’ αυτό πρέπει να διατηρηθεί ο μνημειακός χαρακτήρας της» είπε.

“Η Αγία Σοφία δεν ανήκει ούτε στους Έλληνες, ούτε στους Τούρκους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας πως η Αγία Σοφία “είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, κιβωτός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας”.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης την Αγιά Σοφιά “κιβωτό του ανθρώπινου πνεύματος και των κατακτήσεών του” και πρόσθεσε πως “είναι τεράστιο όφελος για την Τουρκία που αυτό το μνημείο είναι στο έδαφός της”, ενώ χαρακτήρισε την πρόθεση για μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος “μικρόψυχη και ανόητη”.

“Ο Ατατούρκ, κάνοντας την Αγία Σοφία μνημείο, θέλησε να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στον δυτικό κόσμο, υπηρετώντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας” υποστήριξε ο κ. Δένδιας, ενώ πρόσθεσε πως “με τον ίδιο τρόπο υπηρετούνται και σήμερα τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Έκλεισε δε, συστήνοντας στη γειτονική χώρα “να διατηρήσει τον μνημειακό χαρακτήρα αυτού του απίθανου αρχιτεκτονήματος, αυτής της απίθανης εκκλησίας”.

Δείτε το βίντεο (το σχετικό απόσπασμα στο 13.30″):

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal