Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος για μη άνοιγμα των Ναών: «Περισσότερη υπομονή και να συνεχίσετε να προσεύχεστε στο σπίτι»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί αδελφοί,

Με λύπη μας σας ενημερώνουμε για τη νέα απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, 16 Ιουνίου 2020, από την Κρατική Κυβέρνηση του Λάγκος, η οποία ανέβαλε επ’  αόριστον το άνοιγμα Εκκλησιών (και τζαμιών).

Παρόλο που ο Καθεδρικός Ναός ήταν έτοιμος να ανοίξει ξανά και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του Κράτους, φοβόμαστε ότι θα πρέπει να ασκήσετε περισσότερη υπομονή και να συνεχίσετε να προσεύχεστε στο σπίτι. Εν τω μεταξύ, ο καθεδρικός ναός θα συνεχίζει με live streaming της Λειτουργίας κάθε Κυριακή όπως γίνεται απ’ αρχής της Καραντίνας.

Σας διαβεβαιώνω ότι ούτε εγώ ούτε οι ιερείς της Ενορίας και το Ενοριακό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού είμαστε άνετοι με αυτή την κατάσταση. Είμαστε τόσο απογοητευμένοι, όσο όλοι εσείς.

Καλούμαστε, για άλλη μια φορά, να είμαστε υπομονετικοί και προσευχόμενοι, περιμένοντας μέχρις ότου το κράτος επιβεβαιώσει ότι είναι ασφαλές να ξανανοίξουμε, διατηρώντας τις οδηγίες του NCDC.

† Μητροπολίτης Αλέξανδρος

Στην πόλη του Λάγκος

17 Ιουνίου 2020

Πηγή: ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal