Начало » Разни » COVID-19 » FAO: нужни са 350 млн. долара за справяне с последиците от COVID-19

FAO: нужни са 350 млн. долара за справяне с последиците от COVID-19

Семейство от Южен Судан (Gabriela Vivacqua)

Организацията по прехраната и земеделието (FAO) се нуждае от 350 милиона долара за увеличаване на дейностите, насочени към борба с глада и подпомагане на поминъка в контекста на хранителна криза, където въздействието на Covid-19 може да бъде пагубно.


Въпреки че мащабното и дългосрочно въздействие на пандемията върху продоволствената сигурност все още не е напълно разкрито, в страните, които вече страдат от остър глад, хората все повече се борят за достъп до храна, тъй като доходите намаляват, а цените на хранителните продукти се увеличават.

Ако земеделците нямат достъп до своите ниви или нямат средства или възможности за закупуването на семена и други ресурси за посев или закупуването на храна за животните, сеитбените сезони ще бъдат загубени, култивирането ще намалее значително и добитъкът ще умре. Всичко това се превежда също в недостиг на храна както в селските райони, така и в градските.

„Не можем да чакаме да свърши, за да започнем със справянето на въздействието върху здравето и след това да се съсредоточим върху продоволствената сигурност. Ако не започнем веднага с възстановяването на поминъка, ще се озовем пред множество продоволствени кризи. И цената за това ще бъде огромна“, посочи генералният директор на FAO Ку Донгиу, по време на брифинг за хуманитарният отговор на Агенцията на Обединените нации за Covid-19. „Все повече световни лидери предупреждават, че пандемията може да причини по-голям брой жертви от глада, в сравнение с тези от самия вирус. Най-лошия сценарий не очевиден, но трябва да действаме бързо и в широк мащаб“, каза от своя страна Доминик Буржеон, директор на Кризисния отдел към FAO. „През последните месеци дарителите бяха щедри и навременни в отговора за борбата със скакалците. Нуждаем се от постоянна щедрост и подкрепа, за да предотвратим внезапното нарастване на острия глад. Благодаря за това, което правите „, добави генералният директор на FAO.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal