Ядрено-магнитният резонанс показва, че черният дроб на Кипърския Архиепископ е чист от туморни клетки

На снимката: Негово Блаженство Архиепископът на Нова Юстиниана и на цял Кипър г-н г-н Хрисостом

Превод: Йордан Георгиев

Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом II беше подложен на Ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), който показа, че черният му дроб се е изчистил от туморните клетки.

Това е първият ЯМР, на който се подлага след успешната операция в САЩ по отстраняване на туморните участъци.

През 2018 г. Негово Блаженство Архипископът на Кипър г-н г-н Хрисостом II  беше диагностициран с рак.

В първата фаза ракът беше се появил на дебелото черво. След това той отиде в Лондон, където му беше направена лапароскопия за отстраняване на два тумора.

След това се завърна в Кипър, където беше подложен на пълен цикъл от химиотерапия до април 2019 г.

В края на месец август 2019 г. беше диагностициран с метастази на черния дроб, което наложи отново да бъде подложен на химиотерапия до средата на месец декември 2019 г. На 27 декември Архиепископ Хрисостом беше подложен на ЯМР, който показа положителни резултати.

На 27 януари тази година, г-н г-н Хрисостом замина за САЩ в специализиран медицински център, където беше опериран и подложен на терапия за десетина дена. След това той се завърна в Кипър.

Първата година г-н г-н Хрисостом ще се изследва с ЯМР на всеки три месеца, за да се контролира за колко време ще остане чист от туморните клетки, съответно от техните метастази.

Вчера Архиепископът посети Свещената Митрополия на Пафос, където се срещна с Митрополита на Пафос г-н Георгий, с когото обсъдиха неговото здравословно състояние, както и въпросите, свързани с достъпа на вярващите до храмовете през втората фаза от вдигане на ограничителните мерки в Кипър заради Covid-19.

На снимката: Негово Преосвещенство Митрополитът на Пафос г-н Георгий

Митрополит Георгий заяви, че Архиепископът изглежда много добре със своето здраве.

На 25 февруари т.г. Архиепископът беше заявил, че лекарите му са много по-оптимистично настроени, отколкото преди време във връзка с развитието на неговото заболяване, т.е. неговото здравословно състояние продължава да се подобрява. Той тогава посочи, че „ръка върху нашия живот има Бог и единствено от Него зависим всички ние“.

Източник: Φilenews Κύπρος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal