Шивашките ателиета на Архиепископията на Букурещ произвеждат полиестерни костюми за доброволците, които помагат на болни от Covid-19

Превод: Йордан Георгиев
Веднага след като бе установено извънредното положение в държавата, шивашките ателиета на Архиепископията на Букурещ (Румънска Патриаршия), които обикновено произвеждат свещенически одежди и църковни предмети, започна да произвежда защитни екипи за църковните доброволци, които помагат за изолирането им по време на пандемията.
Службата за продажби на Архиепископията започна да прави по 6 500 защитни маски за многократна употреба и над 500 памучни работни облекла. След това, на 4 май, шивашките ателиета и тези по бродерия на Архиепископията започнаха да произвеждат работни облекла от 100% полиестер.
Това стана възможно „благодарение на дарението на благодетел и с приноса на енориите на Архиепископията“, обяви по Trinitas TV Протосингелът Йоаким Беженариу, епархийски съветник в службата за продажби на Архиепископията на Букурещ.
Отец Йоаким добави, че работилниците трябваше да изработят специални модели и да реорганизират целия си технологичен процес. За някои от производствените етапи шивашкото ателие „Cassock“ и ателието за бродиране „Олтар“ трябва да работят заедно.
Тази съществена помощ е радост за работниците в Букурещката служба за продажби“, заяви Протосингелът отец Йоаким Беженариу, като спомена, че новите екипи ще бъдат използвани от доброволците новостроящата се Катедрала „Спасение на румънския народ“ в Букурещ и от тези, които помагат на болнични пациенти или посещават възрастни хора, или за самоизолация.
100% полиестерните облекла са произведени от Службата за продажби на Букурещката Архиепископия и са сертифицирани като първо качество, водоустойчиви и за многократна употреба.
Общата стойност на мерките за подкрепа, предприети от Румънската Православна Църква по време на пандемията Covid-19 до 4 май, надхвърля 3,5 милиона евро.
Източник: Basilica.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal