Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Челябинска Митрополия моли да бъдат поставени под карантина всички, които са присъствали на пасхалното богослужение в Катедралния Храм в Челябинск

Челябинска Митрополия моли да бъдат поставени под карантина всички, които са присъствали на пасхалното богослужение в Катедралния Храм в Челябинск

Катедралният Храм на Свети Праведни Симеон Верхотурски Чудотворец в Челябинск (Московска Патриаршия)
Автор: Doxologia INFONEWS
На 30 април 2020 г. пресслужбата на Челябинска Митрополия (Московска Патриаршия) публикува съобщение, в което моли да бъдат поставени под карантина всички, които са присъствали на пасхалното богослужение в нощта на 19 април 2020 г. в Катедралния Храм на Свети Праведни Симеон Верхотурски Чудотворец в Челябинск.
Свещената Митрополия настоятелно призовава всички да обърнат сериозно внимание на своето здраве и да не посещават абсолютно никакви обществени места, в т.ч. и други Храмове в града и областта.
На 29 април на уебсайта на Катедралния Храм на Свети Симеон бяха публикувани имената на Епархийския Митрополит г-н Григорий и на различни духовници и миряни, за които се призовава усърдно да се молим. Към момента не е ясно/потвърдено дали те са заразени с коронавирус.
Тогава стана ясно, че Митрополитът и още трима свещенослужители са с отрицателен тест, като се подчерта, че това са резултатите от първоначалната проверка. При трима души (от хоспитализираните с Архиерея) резултатите излязоха положителни, като един от тези тримата е свещенослужител. Снимки от пасхалното богослужение в нощта на 19 април 2020 г. в Челябинск:
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal