Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » Църковен хор на Московската Патриаршия е заразен с COVID-19 след посещение в Почаевската Лавра

Църковен хор на Московската Патриаршия е заразен с COVID-19 след посещение в Почаевската Лавра

Превод: Соня Димитрова
Коронавирусът в село Зоря, Ривненска област е бил донесен от Почаевската Лавра. Въпреки големия брой болни, богослуженията в местната църква на Московската Патриаршия продължават да събират много хора.
За това съобщават местни жители, пише Духовний Фронт України.
Хората разказват, че наскоро хорът на местната църква на Московската Патриаршия пътувал до Почаевската Лавра. Не след дълго в селото започнали да регистрират първите случаи на коронавирусна болест. Сега COVID-19 е потвърден при почти 50 жители на селото.
«В Зоря вирусът се е разпространил по време на църковните служби. Всички хористи на МП са с потвърдена диагноза. Някои от тях са в тежко състояние и се лекуват в Ривне. В селото всички се скараха, заплашват се с насилие» – казват хората.
Ще добавим, че жителите на Зоря се страхуват да си казват имената, когато коментират ситуацията. Оправдават се, че ако се разчуе, ще им запалят къщите.
Поради големия брой заразени преди няколко дни селото бе затворено и поставено под карантина. В него има три поста, които блокират всички изходи от населеното място.
Въпреки това в храма богослуженията не са спрени. Напротив, местният свещеник от Московската Патриаршия призовава хората да ходят на църква.Ще припомним, че в Русия послушник от Троицко-Сергиевата Лавра се подпали жив след като разбра, че е заразен с коронавирус, а подпалвачът на Монастир в Одеса се оказа бивш негов послушник.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal