Църквата на Кипър реши венчавките тази година да се извършват и по време на Рождественския пост заради пандемията | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Свещеният Синод на Древната Църква на Кипър реши на своето заседание на 29 май 2020 г. и благослови тази година Светото Венчание да се отслужва до 12 декември освен сряда и петък.

Свещеният Синод на своето редовно заседание на 29 май 2020 г., второ за тази година, реши да удължи периода на отслужване на Тайнството Брак, поради наложените ограничителни мерки по време на пандемията от коронавирус, а тези венчавки, които съвпаднаха с периода на карантината бяха отменени.

Преосвещеният Митрополит на Пафос г-н Георгий прочете пред медиите комюникето на Свещения Синод на Древната Църква, заявявайки, че Йерарсите на Кипър са се съгласили, че Църквата трябва да спазва мерките на Правителството  за предотвратяване на здравната криза.

Един от журналистите зададе въпрос на Митрополит Георгий относно повдигнатите обвинения срещу Митрополита на Морфу г-н Неофит и Митрополита на Тримитунт г-н Варнава за нарушаване на ограничителните мерки заради коронавируса, а той отговори, че  този въпрос не е бил поставян дори за обсъждане по време на заседанието на Свещения Синод.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ