Църквата на Кипър реши венчавките тази година да се извършват и по време на Рождественския пост заради пандемията | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Свещеният Синод на Древната Църква на Кипър реши на своето заседание на 29 май 2020 г. и благослови тази година Светото Венчание да се отслужва до 12 декември освен сряда и петък.

Свещеният Синод на своето редовно заседание на 29 май 2020 г., второ за тази година, реши да удължи периода на отслужване на Тайнството Брак, поради наложените ограничителни мерки по време на пандемията от коронавирус, а тези венчавки, които съвпаднаха с периода на карантината бяха отменени.

Преосвещеният Митрополит на Пафос г-н Георгий прочете пред медиите комюникето на Свещения Синод на Древната Църква, заявявайки, че Йерарсите на Кипър са се съгласили, че Църквата трябва да спазва мерките на Правителството  за предотвратяване на здравната криза.

Един от журналистите зададе въпрос на Митрополит Георгий относно повдигнатите обвинения срещу Митрополита на Морфу г-н Неофит и Митрополита на Тримитунт г-н Варнава за нарушаване на ограничителните мерки заради коронавируса, а той отговори, че  този въпрос не е бил поставян дори за обсъждане по време на заседанието на Свещения Синод.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal