Храмовете в Йордания отварят за вярващите от 07 юни

Автор: Doxologia INFONEWS

Високопреосвещеният Архиепископ на Кириакуполис и Патриаршески Епитроп в Аман, Йордания, г-н Христофор (Йерусалимска Патриаршия) заяви на пресконференция заедно с министъра на здравето на Йордания, че от неделя на 07 юни 2020 г. Храмовете в Йордания ще бъдат отворени, но при спазването на конкретни мерки за защита. За това съобщава държавната информационна агенция.

Съгласно комюникето на Правителството, всички места за религиозна почит в Йордания ще бъдат отворени, вкл. и православните Храмове.

Вчера на заседание на Съвета на църковните общности в Йордания бяха обсъдени всички мерки, които ще бъдат в сила за Храмовете.

По-конкретно:

  • влизането в Храмовете ще става с носенето на маска а на входовете ще има дезинфектанти;
  • вярващите в Храмовете ще спазват отстояние от 1,5 м. помежду си;
  • позволява се на възрастните хора да се молят в своите домове и да избягват ненужни излизания навън;
  • до ново нареждане се преустановяват всички пастирски дейности, като например катехизическите (неделни) училища, събирания на младежи и т.н.;
  • времетраенето на проповедта на клириците да не бъде повече от 10 минути;
  • по отношение отслужването на Светите Тайнства беше решено Венчавките и Кръщенетата да бъдат отслужвани редовно, но да не присъстват повече от 30 души.

Съветът на църковните общности благодари на Негово Величество крал Абдуллах II, на всички държавни органи, на Министерството на здравето, на лекарите, на армията и на полицията за всички предприети мерки за защита на населението от убийствения коронавирус COVID-19

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal