Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Ученици от 4-ти клас поздравиха от разстояние Митрополита на Сятиста г-н Атанасий за имения му ден | VIDEO

Ученици от 4-ти клас поздравиха от разстояние Митрополита на Сятиста г-н Атанасий за имения му ден | VIDEO

Автор:Doxologia INFONEWS
Децата от 4-ти клас на Първо Начално училище на гр. Сятиста намериха оригинален начин да поздравят своя Епископ относно неговото тезоименитство (имен ден).
Видеото започва с:

Високопреосвещени Митрополите на Сисани и Сятиста,
г-н Атанасие,
Христос Воскресе!
Изпращаме Ви от разстояние нашите пожелания за деня на Вашия празник
Чрез направеното видео учениците поднесоха своите пожелания от разстояние към Митрополита на Сисани и Сятиста г-н Атанасий (Вселенска Патриаршия, Гърция), когото много обичат, чрез направено от тях видео, което са качили в интернет. Всяко едно дете е заснело своето пожелание или в своя дом, или пред храм, или в двора на къщата си, който има такава, за да спазят строгите ограничения за излизане и свободното движение на хора, което все още е в сила в цяла Гърция.
Децата стоплиха сърцето на своя Митрополит с това видео. Г-н Атанасий се е зарадвал страшно много на този ценен подарък за него, най-скъпият подарък за него. В пожеланията освен, че му пожелават много здраве, дълги години служение, да бъде все така добър, какъвто е, те си пожелават в най-скоро да се видят в Божия Храм и да го прегърнат и лично да го поздравят. Те му благодарят, че винаги е до тях, а не само по време на богослуженията. Това е истинският Архипастир да бъде сред своето паство, а не сред определена групичка от хора с интереси! Тогава се превръща в нещо друго, но не и Архипастир!
Това е любовта на паството към своя пастир. Каквото даваш, това получаваш. След като обгрижваш и обичаш своето паството, то ти се отблагодарява със същото.
От Doxologia INFONEWS  също поздравяваме Негово Високопреосвещенство Митрополита на Сисани и Сятиста г-н Атанасий Янусас за неговия имен ден!
Накрая видеото завършва с:
02 май
Денят на успението и пренасянето на Свещените Мощи
на Свети Атанасий Велики,
Патриарх Александрийски.
За много години, Високопреосвещени!
Сятиста, събота, 02 май 2020 г.“
***
На 20 март 2019 г. Архимандрит Атанасий с офикия „Архимандрит на Вселенския Престол“, награден лично от Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей беше избран от Свещения Синод на Йерархията на Еладската Църква за Митрополит на Сисани и Сятиста, след кончината обичания от всички Митрополит Павел.
Неговото епископско ръкоположение беше на 23 март 2019 г. в Митрополитския Храм на Атина, лично от Архиепископа на Атина и на цяла Гърция в съслужение с 32 Митрополити и Епископи от Еладската Църква, Вселенската Патриаршия и Йерусалимската Патриаршия. Неговата интронизация беше на 19 април 2019 г. в Свещения Митрополитски храм на Свети Димитрий Солунски в град Сятиста, област Козани, префектура Западна Македония, Гърция.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal