Трисагий по случай 9 месеца от кончината на блаженопочившия Митрополит на Лимнос Йеротей II

Превод: Йордан Георгиев

Митрополитът на Лимнос и на Свети Евстратий г-н Йеротей III (Калогеропулос) отслужи помен по случай 9 месеца от кончината на блаженопочившия Митрополит на Лимнос Йеротей II (Гарифалос).

Митрополит Йеротей III заедно с Протосингела на Митрополията Високопреподобният Архимандрит Герасимос Петролекас и други клирици отслужи Трисагий на гроба на вечнопаметния Йерарх, който се намира зад Свещения Олтар на Свещения Митрополитски Храм на Света Троица в столицата на о-в Лимнос, Мирина.

В края на молитвата за упокоение на душата на вечнопаметния Митрополит, Високопреосвещеният Пастиреначалник отбеляза значимостта на молитвата, отправяйки хвалебствени слова към всички, които почетоха паметта на починалия Йерарх, който се е борил през всичките тези години заедно с тях. Митрополит Йеротей III заяви, че неговият предшественик е споделял радостите и скърбите на своя народ, отдавайки себе си по Бога за изграждането на своето паство.

Важно е да се припомни, че починалият Митрополит Йеротей II (по светски Андониос Гарифалос) е роден на о-в Андрос през 1934 г. и интронизиран в Митрополитския Храм в Мирина на Лимнос през 1988 г.

Той обгрижваше Свещената Митрополия на Лимнос и на Свети Евстратий тридесет и една (31) години до неговата кончина на 26 август 2019 г.

Източник: Ρομφαία

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal