Трисагий за покойния бивш премиер на Гърция Констандинос Мицотакис | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

Помен и Трисагий в памет на бившия министър-председател на Гърция Констандинос Мицотакис, беше отслужен на гробищата на Света Троица в Арголиде Акротири, където се намира семейната гробница. Констандинос Мицотакис  напусна този свят преди три (3) години на 99-годишна възраст на 29 май 2017 г.

Г-н Мицотакис е от 23 май в Ханя. Той посети Монастира на Света Троица Дзангаролон вчера със своя син и се срещна с Дорилейския Епископ г-н Дамаскин.

На помена присъстваха премиерът на Гърция г-н Кириакос Мицотакис, придружен от своята съпруга Марева и техния син Констандинос, дъщерята на покойния премиер депутатът от Нова Демокрация и бивш министър на външните работи г-жа Дора (Теодора) Бакояни с нейния втори съпруг Исидорос Кувелос, както и бившият депутат Стелиос никифоракис, известният криминолог Сакис Каехайоглу и бившият близък сътрудник на покойника г-н Манусос Грилакис.

Трисагият беше отслужен от Високопреосвещения Митрополит на Кидония и Апокоронос г-н Дамаскин (полуавтономна Църква на Крит) в присъствието на Дорилейския Епископ г-н Дамаскин и Евменийския Епископ г-н Ириней.

След края на помена нито г-н Мицотакис, нито г-жа Бакояни дадоха каквито и да е изявления.

Източник: Flashnews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal