С решение на Московския Патриарх Кирил управляващите Архиереи на Армавирската и Костомукшската Епархии са отстранени от управление

Превод: Соня Димитрова

С решение на Негово Светейшество Московския патриарх Кирил Епископ Армавирски и Лабински Игнатий и Епископ Костомукшски и Кемски Игнатий са отстранени от управлението на поверените на тяхното архипастирско попечителство Епархии до решение на Общоцърковния съд.

В указа на Предстоятеля на Московската Патриаршия се говори за получени съобщения, съдържащи аргументирани обвинения, подкрепени с документи, срещу гореспоменатите Епископи за църковни правонарушения, несъвместими с по-нататъшното управление на Епархиите. Разглеждането на тези обвинения е отнесено до Висшия общоцърковен съд.

До разглеждането на делото във Висшия общоцърковен съд Епископ Игнатий (Бузин) трябва да пребивава в град Краснодар под надзора на Митрополит Екатеринодарски и Кубански Исидор.

До разглеждането на делото във Висшия общоцърковен съд Епископ Игнатий (Тарасов) трябва да пребивава в град Петрозаводск под надзора на Митрополит Петрозаводски и Карелски Константин.

Временното управление на Костомукшската и Армавирската Епархии е поверено съответно на митрополит Петрозаводски и Карелски Константин и на Епископ Сочински и Туапсински Герман.

Съгласно пункт 2 на член 33 от Положенията за църковния съд, «Висшият общоцърковен съд като първа инстанция приема делото за разглеждане въз основа на разпореждане на Московския Патриарх или на Свещения Синод. Делото се препраща към Висшия общоцърковен съд като първа инстанция, ако са налице следните основания: заявление за църковно правонарушение; съобщение за извършено църковно правонарушение, получено от други източници».

Съгласно пункт (у) на член 7 от глава IV от Устава на Руската Православна Църква, «Като осъществява своята канонична власт, Московският Патриарх … възлага на Архиереите временното управление на Епархиите в случай на продължително боледуване, смърт или пребиваване под църковен съд на Епархийските Архиереи».

Източник: Московска Патриаршия


Известният Епископ Игнатий Тарасов, още на неговата хиротония студенти от Духовната Академия са викали „анаксиос (недостоен)“ и публично са го обвинили в пянство и открит хомосексуализъм. В хомосексуализъм уличават и Епископ Игнатий Бузин, според информацията на ahilla.ru.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal