Начало » Новини » България » СКАНДАЛНО: Обвиняват Игумена на Рилския Монастир Епископ Евлогий в зверство срещу котки, вкл. и родилки

СКАНДАЛНО: Обвиняват Игумена на Рилския Монастир Епископ Евлогий в зверство срещу котки, вкл. и родилки

Автор: Doxologia INFONEWS

Вечерта на 24 май 2020 г. във Facebook беше разпространен сигнал на възмутена жена, която обвинява Игумена на Рилската Свещена Обител Адрианополски Епископ г-н Евлогий в извършено зверство срещу котки, вкл. и срещу родилки.

Сигналът достигна и до Doxologia INFONEWS с призив той да бъде публикуван, за да му се даде гласност.

ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ ТОВА ЛИЦЕ!
Това е игуменът на Рилския манастир Евлогий ! Този изрод, облечен в монашески дрехи , лично е разпоредил залавянето на котките в манастира, прибирането им в чували и извозването им в неизвестна посока! Някои от котките са били майки. Бебета им са измрели някъде в неизвестност! Призовавам всички организации, чиято цел е защитата на живота на бедставащите , измъчвани и избивани животни в България, да се присъединят към моя апел и да поискат тази жалка отрепка да напусне доброволно службата си! Той е срам за Православната вяра! Той е срам и за паметта на свети Йоан Рилски!
Аз лично ще се погрижа това зверство да достигне до медиите в Германия, Австрия и Великобритания!
Моля всички споделяйте в чуждите групи за защита на животните!
“ – сигнализира жената.

Ние от своя страна не можем към момента нито да потвърдим, нито да отречем дали това деяние наистина е извършено от г-н Евлогий, но ако е – тогава задължително Свещеният Синод и Прокуратурата трябва да предприемат съответните действия и Епископът да бъде най-строго наказан.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal