СКАНДАЛНО: Изгониха ученици от Духовната Семинария в Минск заради заснето видео, в което се виждат мизерните условия, в които живеят семинаристите | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

През май 2020 г. в интернет се появи забавно и позитивно видео, което беше заснето от семинаристи от Духовната Семинария в Минск (Руска Църква в Беларус). Семинаристите бяха поставени под карантина като контактни лица от първо ниво. За това съобщава Наша Ніва.

Те пееха по песента на Бийтълс „Let It Be“: „Завтрак мне подали вкусный, и какао принесли. Здесь не так уж грустно: „Улыбнись“. Градусник взмахни рукою, и таблеточка примись. Я запью тебя водою: „Улыбнись“.

В това безобидно видео семинаристите показаха условията, в които са принудени да прекарват времето си в изолация: мизерия. Във видеото няма негативизъм. Напротив, дори и в трудните моменти, момчетата показват и призовават за оптимизъм.

В резултат на това, и петимата, участвали във видеото, бяха изгонени от Семинарията. Самият видеоклип беше свален от YouTube. Тази информация беше потвърдена и от говорителя на Руската Църква в Беларус, който е и преподавател в Семинарията по Апологетика – Протойерей Сергий Лепин.

Протойерей Сергий Лепин

Не казвам, че всичко се свежда само до видеоклипа, но не изключвам и варианта видеоклипът да има общо с изгонването на момчетата. Нямам никаква допълнителна информация“ – каза говорителят на РПЦвБ.

Сред петимата изгонени има и петокурсници, на които им предстои завършване на обучението.

При опит за връзка с ръководството на Семинарията, никой не отговаряше на телефонните обаждания.

Припомняме, че Духовната Академия и Семинария в Минск, както и Жировишкият Монастир бяха затворени под карантина от 20 април 2020 г.

Духовната Семинария в Минск, Беларус

 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ